وزیر ارشاد، حج و اوقاف در رأس یک هیئت در سفر خود به ولایت سمنگان با والی آن ولایت، جمعی از مسؤولان اداری، علماء و متنفذین قومی دیدار نمود

bakhshi_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۴/۱۰/۲ - ۱۱:۳۹
دیدار با والی سمنگان

دوشنبه، ۱/رجب المرجب/۱٤٤۷ هـ ق، مطابق ۱/جدی/۱۴۰۴ هـ ش

محترم شیخ‌الحدیث، سرمحقق دکتور مولوی نورمحمد ثاقب صاحب، وزیر ارشاد، حج و اوقاف در دیدار با والی سمنگان؛ محترم مولوی محمد شعیب رسالت، رئیس ارشاد، حج و اوقاف مولوی عبد الغیاث خبیر، شماری از مسؤولان اداری و جمعی از علماء، بر ارائۀ خدمات بهتر و فراهم‌ سازی سهولت‌های لازم برای شهروندان تأکید ورزید.

ایشان نقش امامان، خطیبان و علمای کرام را در استحکام و ثبات بیشتر نظام اسلامی اساسی خواند و افزود که در دین مبین اسلام، جایگاه و مسؤولیت علمای دین تنها به تنظیم امور تعبدی منحصر نمی‌ شود؛ بلکه در کنار امور دینی و تعبدی، تدبیر و تنظیم امور سیاسی، اداری، اجتماعی و اخلاقی را نیز دربر می‌ گیرد از همین رو، امارت اسلامی همواره کوشش می کند تا تصمیم‌ های بزرگ کشور با مشوره و هدایت علماء اتخاذ شود.

وزیر صاحب همچنان تصریح کرد که راز پیروزی امارت اسلامی در برابر اشغالگران، در رهبری علمای کرام و فداکاری‌ های بی‌ نظیر آنان در جریان مبارزه جهادی نهفته بود. وی افزود: نظام زمانی در مسیر صحیح روان می باشد که زمام، مشوره و رهبری آن به دست علماء باشد؛ زیرا آنان وارثان انبیاء اند و پیامبران علیهم‌ الصلاة والسلام امور دینی و دنیوی مردم را یک‌ جا تدبیر و تنظیم می‌ کردند.

ایشان یادآور شد که خلافت بر زمین به حضرت آدم علیه‌ السلام به اعتبار علم سپرده شد حضرت سلیمان علیه‌ السلام نیز در عین نبوت، فرمانروای سراسر جهان بود.

همچنان افزود که امور زندگی بنی‌ اسرائیل را نیز پیامبران رهبری می‌ نمود؛ چنانکه در حدیث شریف آمده است:(كَانَتْ بَنُو إِسْرَائِيلَ تَسُوسُهُمُ الْأَنْبِيَاءُ) در زمان رسالتِ حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وسلم، همۀ امور دینی و دنیوی مسلمانان به دست آن حضرت تنظیم و رهبری می‌ شد.

و پس از ایشان، مسئولیت خلافت و تنظیم امور دنیا بر اساس علم، به آنان واګذار ګردید همچنان در دوران خلافت‌های اموی، عباسی و عثمانی نیز زمامداران، علماء بودند؛ زیرا علماء متخصصان علوم اسلامی‌ اند و ایشان به نظام اسلامی خوبتر می دانند وزیر صاحب با اشاره به تاریخ حکمرانی افغانستان و نقش علماء در اتفاق و اتحاد ملت بیان کرد: زمانیکه زمام امور کشور را غیر از علماء حکمرانان دیګر در دست داشته، وطن را آباد نکرده، بلکه آنرا به سوی تباهی و ویرانی سوق کرده است، تعصب‌ های زبانی، قومی، سمتی و مذهبی، که در حقیقت از دیدگاه اسلام نوعی بت‌ پرستی است، در آن دوران پابرجا بود و ملت مؤمن، غیور و متحد افغانستان را به نام‌ های گوناگون تقسیم و پارچه پارچه ساخته بود. اما اکنون که لله الحمد امارت اسلامی در سراسر افغانستان حاکم است و زمام امور در دست علماء قرار دارد؛ همۀ هموطنان چون یک ملت واحد و برادرانه در کنار هم زندگی می‌کنند و هیچگونه تعصب، تبعیض و تفرقه وجود ندارد.

ایشان در خطاب به مسؤولان تأکید نمودند که مسؤولان وعلماء باید خویشتن را نه به‌ عنوان رهبران ملت،بلکه به‌حیث خادمان مردم بدانند؛ زیرا امارت اسلامی برای خدمت به مردم تأسیس شده است سپس وزیر صاحب از ریاست ارشاد، حج و اوقاف در شهر ایبک دیدار نموده، وضعیت اجراءات و خدمات مسؤولان مربوطه را بررسی کرد و برای بهبود بیشتر روند کار و تنظیم بهتر امور، هدایت‌ ها و توصیه‌ های لازم را ارائه کرد در کنار این دیدارها، محترم وزیر صاحب با ولسوالِ خُلم سمنګان و نیز با جمعی از امامان، علمای کرام و بزرگان قومی آن ولسوالی دیدار و گفتگو کرد. ایشان از اتفاق و اتحاد آنان ستایش نمود و بر تقویت هرچه بیشتر وحدت و همدلی در میانشان تأکید ورزید.

همچنین محترم وزیر صاحب در مورد ترمیم مسجد عیدگاهِ همان ولسوالی، هدایات لازم را به مسؤولان مربوطه ارائه کرد

تازه ترین اخبار

جمعه ۱۴۰۵/۵/۲۳ - ۸:۲۳
Background image

نخستین پرواز معتمرین از کشور به سوی حرمین شریفین جهت ادای عمره انجام شد

پنجشنبه، ۲۹ / صفر المظفر/ ۱۴۴۸ هـ ق، مطابق: ۲۲/ اسد/ ۱۴۰۵ هـ ش

نخستین پرواز معتمرین سال ۱۴۴۸هـ ق از کشور به منظور ادای عمره به حرمین شریفین انجام شد به همین مناسبت، وزارت ارشاد، حج و. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۵/۷ - ۱۶:۴
Background image

وزارت ارشاد، حج و اوقاف، روندِ بازپرداخت پول ‌های اضافی از مصارف حج را به حجاج سال ۱۴۴۷ هجری قمری رسماً اعلان کرد

چهارشنبه، ۱۴/ صفر المظفر/ ۱۴۴۸هـ ق، مطابق: ۷ /اسد/ ۱۴۰۵هـ ش

وزارت ارشاد، حج و اوقاف امارت اسلامی افغانستان، امروز طی یک کنفرانس خبری در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت، روندِ بازپرداخت. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۴/۱۱ - ۱۰:۳۸
Background image

با رسیدن آخرین پرواز حجاج کرام از عربستان سعودی به کشور پروسهٔ حج سال جاری با موفقیت به پایان رسید

پروسهٔ حج سال جاری با موفقیت به پایان رسید

چهارشنبه، ۱۵/ محرم الحرام/۱۴۴۸هـ ق، مطابق: ۱۰/ سرطان/ ۱۴۰۵هـ ش

روند بازگشت حجاج کرام سال ۱۴۴۷ هـ ق، مطابق: ۱۴۰۵ هـ ش، از عربستان سعودي به. . .

BACK TO NEWS